Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, class 'AGPressGraph\manipulator' does not have a method 'httpsCanonicalURL' in /home/norvikin/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 287
Feed on
Posts
Comments

36°39,91N – 001°38,50W @ 17:30 UTC
Áttértünk a nyugati hosszúságra!
Ma olyan környezetben hajóztunk, mintha a Földközi tengert áthelyezték volna a Marsra!
dél körül megjelent, majd teljesen körülvett bennünket egy szürkés – vöröses felhőtakaró, amelyben a nap csak egy halvány kék korongként  derengett át, furcsa színe lett így a levegőnek és a víznek. Aki már látott homokvihart, az pontosan tudja milyen ez! egy idő után a hajó fedélzetén megjelentek a barna lábnyomaink, mintha a beachen sétáltunk volna és felhordtuk a fedélzetre a homokot! Ez az állapot jelenleg is tart, így korlátozott látási viszonyok mellett készülünk az éjszakára.
A mai nap másik élménye az afrikai pici csípős legyek megjelenése! – bevetettük ellenük a hazai légycsapót (ezen a hajón minden van! – csak salátacentrifuga nincs – még), de egyelőre vesztésre állunk.
Ma is folytatódott a helyszíni rádiós oktatás, a navigációs szoftverek fejlesztése, és a rövidhullámú rádió egyéb lehetőségeinek kihasználása.
Halat ma nem fogtunk, de három delfin a hajóorr előtt játszott vagy negyed órán át, illetve egy halom kismadár költözött átmeneti vendégként a hajóra.
Haladunk Gibraltár felé!

One Response to “Hajónapló, 2012.10.18, Gibraltár felé”

  1. Timi szerint:

    Akkor most már én is elhiszem, hogy volt értelme odaszállítanom azt a légycsapót. 🙂

Leave a Reply