Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, class 'AGPressGraph\manipulator' does not have a method 'httpsCanonicalURL' in /home/norvikin/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 288
Feed on
Posts
Comments

A bekezdés mottója az is lehetne: rosszkedvem délelőttje. A szél pont szemből fúj és 19 csomóig erősödött, a hullámok is ennek megfelelően nőttek. Persze a sebességünk lecsökkent három csomó alá. Tom a szokásosnál korábban jelent meg, kezében egy elázott matraccal és hálózsákkal. Nyitva volt az ablaka és az egész kabin elázott. A sors iróniája, eddig éjjel mindig zárva tartotta az ablakot, csak ma hagyta nyitva, pedig előzőleg sokszor volt nagyon meleg bent, de most a tenger 20°C alatt van, így a levegő is kellemes, húsz fokos. Ez Murphy törvénye.
Az egész kokpit tele van száradó matracokkal és rongyokkal, a Norvik ugrál, mint bakkecske, de az élet nem állhat meg, reggelire kiadós kapitány omlettet készítettem.
A szélnek az előrejelzés szerint be kellene fordulnia É-K felé, de nem teszi, viszont jó hír, hogy valamelyest csökkent, remélem ezt a hullámok is észreveszik.
Az esti rádiózás Józsiékkal most is jól sikerült, alig pár dolgot kell megismételni. A következő szakasz szélkilátásai sem túl biztatóak, de hátha most a javunkra téved az előrejelzés, ilyen hosszú távlatban amúgy is nagy a hibaszázalék. Amióta megjavítottam az antennát, a Pactor is jól dolgozik, gyorsan lejöttek a mailok és az új grib is. A helyzet e szerint talán harmincadika körül javul, de nagyon változékony időt mutat, nem vagyok túl optimista.
Pozíciónk: UTC:12:00. Lat.:11°41’N. Lon.:19°40,5’W. Megtett táv.85tmf. Valós:93tmf.
—–

TT

Leave a Reply