Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, class 'AGPressGraph\manipulator' does not have a method 'httpsCanonicalURL' in /home/norvikin/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
Feed on
Posts
Comments

Chris reggeli beszámolója szerint éjjel gyenge, 6-8 csomós szél volt és egy cargo hajó keresztezte a rottát előttünk. Kilenc körül a szél 11-12 csomóra erősödött, É-Ny-i irányból, így már 30-35°-ra tudunk vitorlázni. A mai pozícióból látszik, hogy "jó" irányba csak 22,5tmf-et haladtunk, valójában 71 mérföldet vitorláztunk a 8-9 csomós szélben, a valós szélre 55-60°-ra.
A csendes időre való tekintettel ma megnéztem két filmet és mire a leveleimet és a gribet is elrendeztem, kikapcsoltam a monitorokat, mert fájt a szemem. Elszoktam a TV nézéstől, de most elhatároztam, minden nap megnézek egy filmet.
A kora éjszakai őrségem alatt a szél kezdett befordulni nyugatra, de nagyon gyenge 5-6 csomóval. Az előrejelzés szerint éjjel teljesen nyugatra fordul, nagyjából tíz óra hosszan. Pár napja a víz hőfok visszaesett két-három fokot, ezért az éjszakák is hűvösebbek, ma már a tréning ruha fölé egy könnyű dzsekit is húztam.
Pozíciónk:UTC:12:00. Lat.:8°40,3N. Lon.:09°08’W. Megtett út:22,5tmf ("jó irányba"). Tényleges út 71tmf.
—–

TT

Leave a Reply