Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, class 'AGPressGraph\manipulator' does not have a method 'httpsCanonicalURL' in /home/norvikin/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
Feed on
Posts
Comments

Az éjszakai váltásnál Tomnak elmagyaráztam, hogy pont északnak tartunk párhuzamosan a húszadik hosszúsági körrel. Valami kommunikációs hiba miatt Chris már a rottával ment párhuzamosan, szerencsére nem túl sokat. Hab a tortán, hogy Tom kommunikációt és marketinget tanult. Korrigáltam az irányt, továbbra is bízva abban, hogy a nyugati szelet ebben a sávban elkapjuk.
Két napja vettem észre, hogy a motor kevesebb hűtővizet kap, ezért délelőtt tízkor megálltunk kitisztítani a szűrőket, mert arra gyanakodtam, a hínármezőben eldugultak. Sajnos nem ez a hiba, hanem a másik nyilvánvaló ok, hogy az impeller kopott el. A motor még üzemi hőfokon jár, ezért úgy döntöttem, az impeller cserével várok, míg nem tudunk vitorlázni. Ekkor a nemrég cserélt generátor ékszíjat is utána kell húznom.
A VHF rádióban nagy lett a forgalom és az AIS is sok hajót jelez, közel vagyunk Guineához.

Délután Józsival a rádió kapcsolat ötös-hatos, végre le tudtuk tisztázni, hogy tengelyféknél használt fékszerkezet jobbos. A skype is ragyogóan működik, sokszor tisztább, mint a mikrofon.
Este még az airmail is összeszedte magát, így van új gribem (hasonló, mint az előző napi) és a naplót, valamint pár rövid levelet is el tudtam küldeni.
Este még feltöltöttem a napi diesel tartályt, Szent Ilona óta 320liter gázolajat használtunk el, döntő részét az utóbbi pár napban. Lefekvés előtt még újra átnéztem a szél előrejelzéseket, tele van a fejem szél vektorokkal, nemigen van más választásom, mint megpróbálni teret nyerni észak felé.
Pozíciónk. UTC:12:00.Lat.:06°08’N. Lon.:19°58,6. Megtett táv.:91tmf.
—–

TT

Leave a Reply