Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, class 'AGPressGraph\manipulator' does not have a method 'httpsCanonicalURL' in /home/norvikin/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
Feed on
Posts
Comments

Reggel 16-17 csomós É-Ék-i szél fújt, ez ha még kicsit fordul keletre, alkalmas lehet vitorlázásra. Chris vette észre, hogy a grósz felhúzó kötele megsérült, gyorsan döntöttem, ki kell cserélnünk. Valószínű az alsó száling dörzsölte ki a burkolatát, tanulság, erre is jobban kell figyelni, mindenesetre egy gumi pókkal hátra húztam az árboctól a felhúzót. Mire végeztünk a kötél cserével a szél valóban keletebbre fordult, tudtunk vitorlát húzni. Mind a három vitorlát felhúztuk, kezdetben jól is haladtunk, de sajna a szél egyre csökkent, így délután háromkor ismét motort kellett indítanom. Vitorlázáskor kicsit nyugat felé csúsztunk, ezt a motorozáskor kikorrigáltam.
A rádiózás Józsiékkal most is jól hallható volt, de az Airmail rettentő nehezen kapcsol és nagyon lassú. Négy óra küzdelemmel tudtam elküldeni két levelet és két naplót és letölteni a friss szél előrejelzést, ekkor már majdnem éjfél volt. Huszonötödikén reggeltől ezen a hosszúságon várhatóan nyugati szél lesz. Remélem, bejön a taktikám, folyamatosan nyugatnak tartunk, míg el nem érjük az ígért nyugati szelet, ezzel tovább vitorlázunk északnak és mikor elfogy, akkor az északi széllel megpróbálunk élesen a Zöld Foki szigetek felé menni. Legjobban Bissau Guineánál közelítjük meg az afrikai partokat. Ha nem lenne olyan sietős, itt ki is köthetnénk.
Éjfél elmúlt, mire ágyba kerültem.
Pozíciónk. UTC:12:00. Lat.:04°34,7’N. Lon.:19°46,3’W. Megtett táv.:102,5tmf.
—–

TT

Leave a Reply