Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, class 'AGPressGraph\manipulator' does not have a method 'httpsCanonicalURL' in /home/norvikin/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
Feed on
Posts
Comments

Napok óta úgy fekszem le éjjel, hogy gondolatban felkészülök, a Norvik csattogó vitorlákkal áll a szélcsendben és mindjárt motort kell indítanom. Szerencsére ez minden nappal későbbre tolódik. Elvileg elértük a szélcsendes zónát, de ez az évszaktól függően vándorol és a szélessége is változik. Mi még mindig kellemes 11-16 csomós DK-i hátszélben ballagunk. Az eddig kedvező áramlat ugyan kissé gyengült és nyugatra fordult, de a teljesítményünkre nem panaszkodhatom. Ma már biztosan elérjük az egyenlítőt, így a napi menü is kicsit más.
Reggelire ugyan a kiadós kapitány omlett aratott sikert, délben Chris remekelt egy nagy adag palacsintával. Pezsgő híján ma felbontottuk a három kg-os ananász konzervet is, amivel Tom már régóta szemezett. Ezt még Janitól kaptam Fijin, mikor hazautazott.
Az egyenlítőt este 7:20-kor léptük át a nyugati hosszúság 17°45′-nél.

egyenlito

Mindannyiunkon hasonló izgatottság volt, mint szilveszterkor az éjféli gongnál. Az idő nagyon kellemes, a szél továbbra is DK-i, egész éjjel 15 csomó körüli.
Kijelöltem az új waypointot Fogó közelében, ez 954tmf, innen Mindelo még kb. 160.
Pozíciónk:UTC12:00.Lat.:0°25’S. Lon.:17°24’W. Megtett táv.:104,5tmf.
—–

TT

Leave a Reply