Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, class 'AGPressGraph\manipulator' does not have a method 'httpsCanonicalURL' in /home/norvikin/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 287
Feed on
Posts
Comments

Szokásosan hajnali fél háromkor vettem át Pétertől az őrséget Mallorca partjainál, rövidesen elment a fix pontunk a plotterről, majd visszajött. Elég idegesítő volt partközelben, de szerencsére nagyon szép, nyugodt holdvilágos éjszaka volt. Lassan elérjük a keleti 002 fok hosszúságot, így az otthonihoz képest több mint egy óra az időeltolódás, reggel fél nyolckor kel a nap. A GPS tovább rakoncátlankodott, ezért felkeltettem Janit és újraindítottuk az egész rendszert. Szerencsére az autopilot jól működik, így csak a környező hajókat kell figyelni. Volt elképzelésünk a probléma okáról, de reggel konzultálunk Gáborral és Tomival. Palma előtt lassítani kell, mert nem akarunk sötétben érkezni. Végül 8:15-kor két óriás utassszállítót magunk elé engedve megérkeztünk a Mallorca Port Marinába. Mivel még korán volt, nem volt személyzet, ezért egy üres helyre kötöttünk két “kisebb” 70 lábas vitorlás közé. Megérdeklődtük a foglalt helyünket és átkötöttünk a B45-ös mooringra. A második kikötés is hibátlan volt, így mindannyian megérdemeltünk egy manőverslukkot Kacsi barátom pálinkájából. Bejelentkeztünk, Péter lemosta a hajót, én rámoltam, Jani kenyérért és mobil internetért bebicajozott a városba. Délután aludtunk egy keveset. Internet kártyat csak este tudtunk venni, a skype-hoz túl lassú, de van netünk. A kikötőhelyhez jár internet, de nem működik senkinek sem az itteni wifi hálózat. Este Jani felderítő útra indult, Péter pihent én kettőig neteztem, leveleztem, olvastam Mallorcáról.

Kerékpárút a tengerparton

One Response to “Buenos dias, 2012 okt.3 (17)”

  1. Csallo Gergo szerint:

    Sziasztok! Remelem a Corner Bar es a palinka utan mindenki sikeresen eltalalt a repterig 🙂 Vigyazzatok magatokra, jo volt talalkozni veletek Palman!

    Gergo

Leave a Reply