Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, class 'AGPressGraph\manipulator' does not have a method 'httpsCanonicalURL' in /home/norvikin/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 287
Feed on
Posts
Comments

A megérkezés utáni néhány nap nagyon gyorsan elrepült, ennek szegény Norvik a kárvallottja, közel sem tudtam úgy rendbe tenni haza utazásom előtt, ahogy eredetileg terveztem.

IMG_0724

Persze mindannyiunknak szüksége volt egy kis lazításra e nem kis izgalmakkal járó út után. Azért a legfontosabb dolgok elkészültek, lemostuk, megszárítottuk és leszereltük a vitorlákat , illetve a grószt a Lazy Jack maradékaiba csomagoltam, jó alaposan átkötve, mint egy kötözött sonkát.

IMGP1609

IMG_0725

IMGP1611

Tara a konyha nagy részét tette rendbe, Jamie az első fürdőt és kívül lemosta a hajót, azért nekem is maradt bőven tennivalóm, miután kedd reggel elbúcsúztunk egymástól. Vitáink ellenére úgy érzem sikerült némi csapatszellemet összehoznom a három különböző nemzetiségű, korú, szakmájú és érdeklődési körű Norvik-teamben.

IMG_0743

IMG_0745

IMG_0744

Nem tagadom és ez valószínűleg a soraimon is átjött, az idei esztendő és ezzel ez a bő húszezer km-es vitorlás szakasz nem volt életem legsikeresebb éve. Kati lábtörése, az utána következő három operáció és ezzel a közös nyaralás elmaradása elég rossz alaphangot adott a túrához. Ráadásul az első szakasz kivételével, ahová Jani barátom elkísért, szinte végig gyakorlatlan, vagy totál kezdő crew-al hajóztam és innentől kezdve minden vitorlaműveletnél segítenem kellett, vagy egyedül csináltam. Ettől függetlenül azt hiszem a társaim a maguk tudása szerint igyekeztek helyt állni és remélem az élményen kívül sokat tanultak is a hosszabb rövidebb szakaszokon, amin részt vettek. Nem akarok rangsort csinálni, mert egyrészt nem szeretnék senkit megbántani, másrészt nagyon különböző habitusú emberekkel hajóztam, csupán az orosz crew érte el azt nálam, hogy megbántam, hogy felvettem és utána egy felfrissülés volt a szóló szakasz Balitól a Cocos (Keeling) szigetekig.

Maga Dél-Afrika abban a pár villanásnyi időben, amit Durban-ben láttam belőle, nagyon kedvező benyomást tett rám, kárpótlandó az idei nyaralás elmaradásért.

 IMGP1604     

IMGP1605

IMG_0736

IMGP1606

IMG_0735

IMG_0738

IMG_0741

IMG_0730

Csütörtökön délután fél négykor bezártam a hajót, utolsó pillantás hűséges és erős társamra és pár perc múlva már a shuttle busz repített a reptérre.

IMG_0753

IMG_0751

Ezzel véget ért a Norvik vitorlás földkerülő útjának második szakasza, a folytatás jövő februárban.

Azért időnként érdemes a naplóra nézni, most tervezem a jövő évi konkrét programokat és egyéb hírekről is beszámolok, ha nem is napi rendszerességgel, így a www.norvikinfo mostantól (talán eddig is) nemcsak a hajózásról szól, hanem általában az utazásokról. Az elmaradt fotók is hamarosan felkerülnek.

A telefonom november 28-ától újra él, az elérhetőségeim a honlapon megtalálhatóak. A további szakaszokra hosszabb-rövidebb időre csatlakozhattok, és bárkiknek szívesen állok rendelkezésére, beszélgetésre személyesen. Karácsonyig leszek Budapesten, majd január 10-étől február elejéig.

TT

Leave a Reply