Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, class 'AGPressGraph\manipulator' does not have a method 'httpsCanonicalURL' in /home/norvikin/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
Feed on
Posts
Comments

Hajnali négykor leszakadt az ég, megjött a déli front harmincöt csomós széllel, hideggel és szemerkélő csípős esővel. Tudtuk, hogy először egy erős dél-keleti szél jön, így csak a puszta árboccal sodródtunk észak keletnek a Miss My-vel párhuzamosan, a Voyager húzott egy kevés fokot, így pár mérfölddel elénk került. A szélriasztást még Port Moresbyben állítottam 35 csomóra, most folyamatosan sípolt, de a szél időnként felülsivította. A nyolc órás rádiózás ugyanazokat a paramétereket hozta, mint az eddigi előrejelzések, a front 48 óra alatt vonul át, addig nem szabad a déli áramlásba belépni, de utána a front eloszlik és újabb szélcsend várható. Ekkor szabad az út a part felé, nekünk Durban-be, a többieknek Richards Baybe.
Fél kilenckor húztuk fel a grószt második reffre és a gribet, szintén reffelve a most már stabilan harminc csomó alatti szélben. Tízkor váltott le Tara a kokpitban, ekkor már több mint öt órája kint voltam. Később a társaimnak azt a javaslatát, hogy csak egy órás őrségek legyenek, megvétóztam, mert a szűk két óra pihenő időt kevésnek látom, így most két óránként váltjuk egymást, persze ehhez hozzátartozik, hogy nekem szinte fél óránként, mostani állás szerin negyed óránként valamiért ki kell mennem a kokpitba segíteni. Most épp a kompasz bolondult meg és elkezdett körbe forogni, amitől Jamie teljesen megrémült, de fogalmam sincs mi okozhatta. Ha már kinn voltam, mindjárt beszedtem a yankeet, mert a szél nagyon beerősödött közben. Sajnos nagyon pöffös 14 és 28 csomó között változik, és amennyire csak tudjuk, szorítjuk, de időnként így is csúszunk észak felé. Egész nap párhuzamosan vitorláztunk a Miss My-vel látótávolságon belül, ami most csak két-három mérföldet jelent, már amikor kibukkan az immár öt-hat méteresre nőtt hullámokból. A hullámokkal egyébként szerencsénk van, mert szép hosszú, igazi óceáni hullámok gördülnek a Norvik alatt, ha nem kellene ilyen élesen mennünk, kifejezetten kellemes vitorlázásban lenne részünk, így kicsit döcögős.
Az új gribem teljesen szinkronban van az otthonról, Janitól kapott a helyzetpontunkra készített részletes időjárás jelentéssel és ez a következő napokra számunkra kedvező feltételeket jósol. Rendkívül hasznos és nagyban növeli a helyi hajózás biztonságát a Periperi rádió, UTC.05:00 és UTC.15:00.-kor lehet bejelentkezni a 8101kHz, 12353kHz, vagy a 16351kHz-es frekvencián és itt személyre szóló útmutatást kapunk a várható szél, hullám és áramlás adatokról, valamint a belépési pontokról a veszélyes áramlásos területekre. Az esti rádiózásnál kiderült, mi először egy három csomós északi áramlattal fogunk találkozni, ami számunkra elég kedvezőtlen, majd ez lecsökken és a déli Agulhas áramlat jelenleg nem működik. Az egész térség Mauritius és az afrikai partok között folyamatosan változó áramlatok szövevénye, amit a plotteren már eddig is nyomon követhettünk, de nem gondoltam, hogy ilyen mértékű a változás.
A hideg és az izgalmak eléggé megviselték a legénységemet, különösen Jamiet, így bevállaltam az ő esti őrszolgálatát, amiért hálás volt és egy finom zöldség levest főzött.

IMG_0714

Fél kilenckor kerültem ágyba, nem kellett ringatni, bár egyszer felébredtem, hogy fázom és kerestem egy takarót, Új-Zéland óta először.
Hogy a nap ne záruljon eseménytelenül, éjfél előtt Tara ébresztett, hogy az AIS-on közel van hozzánk egy hajó. Rövid ujjú pizsamában elég hideg volt a kokpitban a 25 csomós szélben, de egyből melegem lett, mikor láttam a cargo hajó három mérföldre pont keresztezi az utunkat, ráadásul az áramlás is erre sodor minket. Amennyire csak tudtam felmentem szélnek, hogy még épp annyi sebességünk legyen, hogy tudjak kormányozni, a szél fütyült, a vitorlák csattogtak, én meg imádkoztam, hogy a cargo elég gyors, a Norvik pedig elég lassú legyen. Fenséges látvány volt, ahogy a sötétben a szél alatti oldalon néma csendben a hullámokon ringatózva elsuhant mellettünk a hajó, de nem kívánom még egyszer az ilyen közeli ismerkedést. Tara utána magyarázta, hogy mi vitorlával haladunk és mi vagyunk az útjogosak, most tanulja egy német könyvből a hajózási ismereteket, de én mondtam neki ezt felejtse el, ha sokáig akar élni, térjen ki a nagyhajó elől mindig.
Pozíciónk:UTC.:10:00.Lat.:28°17,2’S.Lon.:039°12,3’E. Megtett táv.:76tmf.
—–

TT

Leave a Reply