Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, class 'AGPressGraph\manipulator' does not have a method 'httpsCanonicalURL' in /home/norvikin/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
Feed on
Posts
Comments

Jamie hagyott aludni, így fél órával később ébredtem, szükségem volt az alvásra, főleg, ha a következő nap időjárás előrejelzésére gondolok. A szokásos hajnali kávé után teljesen fitt vagyok, a tenger csendes, a motor 1750 fordulaton duruzsol, nem sok dolgom van.
Tíz órakor lett annyi szél, hogy érdemes volt vásznat húzni, sajnos csak délig tartott a csendes menet, ekkor újra motort kellett indítanom. A közeledő front okozta esélyeket latolgatjuk, azt hiszem a legénységem izgul, én ráérek akkor, ha valamit nem tudok megoldani. Késő délután főztem egy újabb adag gulyás levest, ennek most is sikere lett, Jamie-vel vacsorára is ezt ettük. Este megint jött egy kis északias szél, újabb vitorlahúzás, motor leállítás. Ezt a dolgot nemcsak a költségkímélés miatt kedvelem, de nagyon jólesik a csend és a víz halk csobogása.
Tara tizenegykor ébresztett, hogy utolértük a Miss MyII-t és a Voyagert, akik a front előtt már közel egy napja csak sodródtak, nem akarván idő előtt elérni az Agulhas áramlatot. Kicsit tovább vitorláztunk, majd leszedtük a grószt, a jankeet már előtte betekertem és az éjszaka hátralevő részében mi is a többiekkel együtt sodródva várjuk a frontot. Éjfélre végeztünk, ekkor Jamiet is felkeltettem, hogy segítsen a vitorlázatot átszerelni a déli szélhez. A grószt áttettük a jobb oldalra. Ez a művelet a boomfék miatt elég körülményes, mivel a féket nem nagyon lehet szabadon engedni a konstrukciója miatt, de e nélkül nem engedem használni a grószt, bár a preventer is mindig kint van, ez dupla biztonság amire sokszor szükség van. Ezek után nagyon körültekintően megcsináltam az egyes és a kettes reffet és utána mindenki pihenni tért, Jamie a kokpitban csak az esetleges hajótalálkozóra figyelt, mivel ö a soros az őrségben, de más dolga most nincs.
Tara még rádiózott a két mérföldre levő Miss Me-vel, Olaf a kapitány civilben navigátor mérnök, érdemes meghallgatni a tanácsait.
Pozíciónk: UTC.:10:00. Lat.:28°05’S. Lon.:040°37,6’E. Megtett táv.:132tmf.
—–

TT

Leave a Reply