Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, class 'AGPressGraph\manipulator' does not have a method 'httpsCanonicalURL' in /home/norvikin/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
Feed on
Posts
Comments

A hajnal hozott egy kis izgalmat, több squell is kerülgette a Norvikot. Szerencse, hogy jól kipihentem magam, és én vagyok őrségben, így az események alakulását soron tudom követni. Régen használtam a könnyű szeles vitorlát, de tudom hátszélben húsz csomóig terhelhető, de nem kísértem az ördögöt, eldöntöttem 16-18 csomó között leveszem. 15,5 csomós szélnél ébresztettem Jamiet, legyen készenlétben. Közben a nap is feljött, nekem egy élvezetes hátszelezésben volt részem, gyönyörű szivárvány kapu alatt, kár hogy hátulról ezt nem tudtam lefényképezni.

Hétkor a squellek felszívódtak, Tara rádiózott a Voyagerrel, ők már Mauritiuson vannak, hasznos infókat kaptunk tőlük.

Jamie készítette a reggelit, ham and eggs, utána gyümölcstál Tarával közösen.

Délelőtt nagyon jót aludtam, végre ledolgoztam a hiányt, Jamie gitárleckét ad Tarának, nap hét ágra süt, +30 Amper megy az aksikba, rájuk fér.

IMG_0518

Délután motort kellett indítanunk, mert a gyenge szélben teljesen délre csúsztunk, leszedtük a vitorlákat és megyünk vissza északnak. Megnéztem a másik alternatívát is, hogy délről menjünk Port Louisba, de ez 40 mérfölddel hosszabb és lehet éles szelünk.

A motorozást most nem nagyon bánom, mert az aksik eléggé hervadtak, bár ez nálam azt jelenti, még nincsenek 12 V alatt.

A pozíció jelentés elmarad, mert "sikerült" kitörülnünk a helyzetpontokat.

TT

Leave a Reply