Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, class 'AGPressGraph\manipulator' does not have a method 'httpsCanonicalURL' in /home/norvikin/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 288
Feed on
Posts
Comments

Napkelte előtt ébredtem, az első napsugarakra már a horgonyt húztuk. A reptér mellett a szokásos bejelentkezési procedúra, utána bejelentkezés a marinába. Ez itt nem a szokásos módon történik, mivel nincs személyzet, rádión bejelentkeztünk, majd az egyik itt álló nagyon szép Swan hajó tulajdonosa segített a kikötésnél és tőle kaptuk az infót hol található a Harbour Master Office. Ez a ferry terminálon van, fél 12-re jutottunk ide. Kedvesen fogadtak minket, rengeteg infót kaptunk és zárójelben megjegyezték, már ebéd idő van, de mindent el tudtunk intézni. A tájékoztató lapon ki van emelve a legjobb hivatali idő hétfőtől péntekig 9-1.-ig. A hivatalos bejelentkezés után, sétáltunk a városban, ahol szemlátomást mindenki betartotta az ebédidőt és nagyobbnál nagyobb szendvicseket ettek. Ennél jobb bizonyítéka nem is lehetne a szent ebédidő fontosságának. Mi ebéd helyett elmentünk az itteni Notre Dame-ba, gyújtottunk gyertyát hozzátartozóinkért.

IMG_2439

 

IMG_2440

Ezt mindig megtesszük, mikor távol vagyunk otthonról. A Norvikon ebédeltünk, nem találnátok ki, bárány ragut. Délután megérkezett Bertrand, röviddel utána David Suzie-val, az ausztrál utazó lánnyal és utána még vagy hat vendég a különböző hajókról akikkel előzőleg találkoztunk. Igazi hajós összejövetel volt, persze a nagy érdeklődés főrészben a Norviknak köszönhető. Bertrand unokatestvére Floran is a vendégünk volt, ő itt írja phd-jét és felajánlotta holnap elvisz minket egy sziget túrára. Este nagyot sétáltunk a hétköznap korán elcsendesedő Papetee-ben.

Leave a Reply