Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, class 'AGPressGraph\manipulator' does not have a method 'httpsCanonicalURL' in /home/norvikin/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
Feed on
Posts
Comments

Tegnap az e-mailok gyorsan elmentek és a legfrissebb grib file is megjött nyolc óra előtt, így nem kellett az amúgy is rövid alvásidőmből beáldozni a rádiózásra. A vacsora szokásosan kitűnő lett, a mai napra is jutott belőle ebédre, így ma csak egy zacskós levest főzünk vacsira és holnapra marad a halfilé a hűtőből.
Számításunknak megfelelően éjfél előtt tíz perccel értünk utunk feléhez, a hátralevő távolság 1500tmf. Kettőkor váltottam Bertrand-t a kormánynál és örömmel nyugtáztam, a szél az előrejelzéseknek megfelelően erősödik, a Norvik az egy szál kitámasztott génuával 6 csomó körüli átlaggal igyekszik "jó" irányba. Sajnos a pilot hiányát nem csak az alváshiányunkon érezzük, hanem a napi teljesítményen is. Sokkal kevesebb és óvatosabb vitorlaállítást csinálunk és a spinakkert sem merem használni, mert B. eddig csak kis hajóval spinakkerozott, itt a doom 100 mm átmérőjű és a gyors együttdolgozáshoz nyelvi nehézségeink is vannak. Bertrand közepes franciás angolja és az én gyengébb magyaros angolom elég a napi kommunikációhoz, de gyors cselekvést igénylő műveletekhez valljuk be, kevés. Így aztán a jelenlegi szakaszon jól használható spinakker a zsákban marad és nekünk meg kell elégednünk a kisebb napi teljesítménnyel és a hajó erősebb billegésével. Azért az eddigi teljesítménnyel meg lehetünk elégedve, a reggeli őrségváltásnál egy korty rummal ezt meg is ünnepeltük.
A jó szél egész nap kitartott, így a kormányzáson kívül ma az alváshiányunk kompenzálása volt a fő program. Én délelőtt , Bertrand délután aludt három órát.
Poz.:UTC.:12:00.Lat.:07°09,8’S Lon.:113°41,1’W.Tényleges megtett út:124,7tmf.
—–

Leave a Reply