Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, class 'AGPressGraph\manipulator' does not have a method 'httpsCanonicalURL' in /home/norvikin/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
Feed on
Posts
Comments

Bár csökkent a szél, UTC12:00.- ig, ez hajóidő szerint hajnali öt óra, jó tempóban és irányban haladtunk. A napi megtett táv 137.9tmf. Sajnos innen a szél nemcsak gyengült, 12-13 csomóra, de befordult keletre, -ez várható volt- és ezt a slup vitorlázatú hajók a normál vitorlázattal nem igazán kedvelik. Hátszelezésre még nem akarok átállni, bízom a szélerősödésben és ezzel együtt a déliesbe fordulásával. Persze ez most tényleg csak egy feltételezés, mert megint nincs két napja rádió kapcsolatunk, így a grib-et sem tudom letölteni. Ma kicsit felhősebb volt, mint eddig és a gyenge szélben küzdünk a tized mérföldekért. Az autopilot motort még egy utolsó tesztnek vetjük alá holnap, de magamban már elfogadtam, hogy vége, gyakoroljuk a tájolóra kormányzást. Ez persze elég nehézzé teszi az életünket, nagyon be kell osztani a minimális szabadidőt. A pilotot, biztos meg fogom oldani a közeljövőben, de azt hiszem a túra végeztével fogok csinálni egy szélkormányt. Egyre inkább azt látom, a többi hajós példáján is, hogy ez a sok elektronikus kütyü megöli a hajózás élményét, mindig azon aggódhatsz, mi adja be a kulcsot. Ez nem gond ahol megfelelő szerviz van, de itt régóta nincs semmi, az óceánon meg végképp nincs.
A mai nap az alváshiányunk bepótlásával telt, így nem sok érdemlegesről nem tudok beszámolni. Tegnap Bertrand a halfogás közben elvágta az ujját, így ma nem is horgásztunk, a tegnapi hal ma is kitartott, finom volt. A WC tartály továbbra is el van dugulva, holnap megint nekiugrok a problémának, ill. a megoldásának. Az egyre később kelő Hold már csak reggelente találkozik a Nap fiúval.
Reggeli Poz.:UTC:12:00.Lat.:06°31,4’S Lon.:108°12,1W. Tényleges megtett táv.:137,9tmf.
—–

Leave a Reply