Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, class 'AGPressGraph\manipulator' does not have a method 'httpsCanonicalURL' in /home/norvikin/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 287
Feed on
Posts
Comments

Reggel 5:15-kor szólt az ébresztőóra, na meg a bőgőmajmok. Kiálltunk a hajó végébe és hallgattuk a majmok kórusát.

maj-26-csatorna-hajnal

Gatun tó hajnalban

Nemsokára kivilágosodott, így elhatároztuk, hogy úszunk egyet.

maj-26-madarak

Azt tudtuk, hogy krokodilok vannak a vízben, de azt is, hogy ettől még a hajósok némelyike szokott úszni, és csak egy feljegyzett eset van pár évvel ez előttről, amikor egy helyi halászt a partról elragadott egy. Ennek ellenére amikor fürdőruhában megálltam a létránál, Raúl, a kötélkezelőnk csak a fejét rázta, hogy ő ugyan nem menne bele, de ha mégis megyek, akkor ne maradjak bent 1 percnél tovább, akkor nem lesz baj. Ha ez nem lett volna elég, akkor az egyik közelben álló hajóról átkiabáltak, hogy errefelé krokodilok vannak. Meg is láttunk egy példányt olyan kétszáz méterre úszni. Megegyeztünk, hogy ha ott van, akkor itt remélhetőleg nincs, és amíg ideér, még sok idő van. Gyorsan bementem a vízbe, két kartempó és már jöttem is ki. Így elmondhatom, hogy úsztam krokodillal 🙂 Kicsit később Bálint is bement, miután szuper rántottát csinált mind annyiunknak. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy ezután direkt zajt keltettünk, csobogtunk a lábunkkal a vízben, hogy odacsaljuk a bestiát egy jó fotóra, de ránk sem hederített. Ettől függetlenül nem ajánljuk másoknak sem az önfeledt fürdőzést.

maj-26-channel-jungle

Gatun dzsungel

Nem sokkal 6 után megérkezett az új advisor-unk, ezúttal Frederic, aki végigkísért minket a Csatorna második szakaszán.

maj-26-tamas-atkel

Tamás átkel

Pár órán át a Gatun tavon motoroztunk, ez valóban olyan szép, ahogy lelkendezni szoktak róla.

maj-26-balint-crossing

Bálint crossing

maj-26-bertrand-crossing

Bertrand crossing

maj-26-epulo-uj-csatorna

Az épülő új csatorna

Az egész tó mesterséges, felduzzasztották a környék folyóit, így azok elárasztották ezt a területet. Rengeteg kis sziget van benne, azok az egykori dombok. Sajnos mi közéjük nem hajózhattunk, csak a kijelölt útvonalon mehettünk. Ahogy közeledtünk a zsilipekhez, beszűkült a tó folyó szélességűre. Itt több hatalmas kotrógép mellett haladtunk el, majd egy akkora daru mellett, ami a nehéz zsilipkapukat tudja emelni.

maj-26-kavics-banyasz

Kavics bányász

maj-26-titan-daru

Titán daru

Nemegyszer nagyhajók haladtak el mellettünk, érdekes megfigyelni, hogy a bulbájuk teljesen elsimítja körülöttük a vizet.

maj-26-bulba-simitja-a-vizet

 

A lefele zsilipelés pont úgy zajlott, mint a tegnapiak: hárman egymás mellé kötve mentünk.

maj-26-osszekotve-zsilipeles-elott

Lefelé sokkal kevesebb az örvény. Itt is három kamrán mentünk át, Mirafloresnél hatalmas tömeg nézi a zsilip működését, és lelkesen fényképeztek, integettek nekünk.

maj-26-osszekotve

Összekötve

maj-26-dol-a-le

Dől a lé

Átjutottunk a csatornán, elbúcsúztunk a szomszédos hajóktól.

maj-26-sangreal-bal-oldali-hajo

San Greal

maj-26-true-blue

True Blue

Egyik szomszédunk egy női földkerülő páros, kanadai illetve amerikai a két hölgy. Ők még külön rádión is felhívtak később, hogy újra megköszönjék a közös átkelést, és email címeket cseréljünk. Egészen meglepődtünk ezen a kedvességen, írunk majd nekik.

maj-26-tolohajo

Tolóhajó

A zsilip után az első jachtkikötő a Balboa Yacht Club, sajnos itt nem volt hely számunkra, így átálltunk a La Playita előtti Flamenco Anchorage-re. Kicsit hullámos, de jó lesz. Áll itt pár ismerősünk is.

maj-26-panama-city

Panama City

Este bementünk étterembe, nagyot pizzáztunk és kicsit neteztünk.

Üdv mindenkinek,

Judit

Leave a Reply