Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, class 'AGPressGraph\manipulator' does not have a method 'httpsCanonicalURL' in /home/norvikin/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 287
Feed on
Posts
Comments

Végre napsütéses igazi strandidőre ébredtünk! Rögtön úsztunk is a hajó körül, napoztunk a fedélzeten. Minden percet ki kellett élvezni, bármikor visszatérhetnek a felhők – de egész estig nem értek vissza. Bálint rögtön le is tudta a mai halfogást, a hajó mellett lőtt egy papagájhalat. Ezt elkészítette, és közben még kenyeret is sütött. Új tésztát kellett begyúrni, mert a tegnapi sajnos még a Pactor modem mellett sem volt hajlandó megkelni 🙂 Én sajttortát csináltam, igazi ajándék a hajósoknak a boltban kapható ételkészletek, ehhez például csak vajat, cukrot és tejet kellett adni.
Tamás eközben körbe dinghyzte a fél világot: jó szél is volt, és a dinghy is repül.

maj-19-tamas-dinghy

Eljutott egészen a szélső szigetig, ami mellett mi tegnap búvárkodtunk, és látta, hogy arra a szigetre belépőt kell fizetni.
Ebédre a paradicsomos szószos sült halat ettünk, rizzsel és fokhagymaöntetes vegyes salátával. Ezután mindhárman felkerekedtünk, és átmentünk a belépődíjas szigetre. Turtle island a neve, és fejenként 2 USD a belépő. De az a helyzet, hogy minden pénzt megér, ugyanis ezen a szigeten nincsenek bogarak! Fogtak egy itteni szigetet, és szuperül rendbe tették: kiirtották az aljnövényzetet, csak a pálmák maradtak és valami fűféle pázsit – ami viszont puhának nem puha, de szúr. Felszereltek függőágyakat, és a sekély vízbe röplabdahálót.

Ez ellenben a mi magyar függőágyunk a www.fuggoagy.hu ajándéka, mint az egyetlen szponzor, köszönjük szépen. A földkerülés után haza visszük és kiállítható lesz, mint földkerülő függőágy!

maj-19-fuggoagy

maj-19-fuggoagy2

 

Az egész sziget 5 perc alatt körbesétálható, nincs is rajta más, mint egy kuna ház. Úgy tűnik, ők ott élnek, 4 férfi és 1 nő. Mindenféle kézimunkát is árulnak, és holnapra ebédet is csinálnak nekünk, természetesen halból. Innivalóval nem tudnak szolgálni, mert mint mondják, három napba kerül elmenniük bevásárolni. Nagyon örülünk, hogy találtuk ezt a kis szigetet, rajtunk kívül nem is volt ott vendég, kedvünkre elmélkedhettünk az általunk hozott függőágyból, míg csak a naplemente vissza nem szólított minket a hajóra. Holnap visszajövünk.
Üdv mindenkinek,
Judit

One Response to “Hajónapló, 2013.05.19, San Blas, 245-ik nap”

  1. András szerint:

    Tudtátok, hogy van a hajón egy függőágy?
    Érdemes megkeresni, ha már elvittétek a világ végére…
    Szeptemberben még megvolt:
    http://www.norvikinfo.com/?p=496

Leave a Reply