Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, class 'AGPressGraph\manipulator' does not have a method 'httpsCanonicalURL' in /home/norvikin/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
Feed on
Posts
Comments

Útiterv, 2013.02.19

A Vitorlázás Magazinban megjelent cikkem  utáni nagy érdeklődésre való tekintettel az alábbi a Norvik tervezett útja.

Az úti elképzeléseim rugalmasak, alkalmazkodik a mindenkori társak elképzeléseihez, lehet rohanni, de kényelmesre is venni, viszont az "időablakot" figyelembe véve egy általános útiterv vázlata a következő.

Most US Virgin Szigeteken vagyok Viktor fiammal és amerikai barátaimmal. Ők február 23.-án utaznak haza, tehát 24.-től lehet csatlakozni. Martinique-ra megyek vissza kb. március 10.-ig, de ha a következő szakaszra előbb van jelentkező, 1 hét alatt ideérek.

Martinique-ról minél előbb el kellene indulnom dél felé Santa Lucia, Saint Vincent, Grenada irányába. Ez 10-12 nap (március vége). Innen egy nagyon különleges út a venezuelai offshore szigetek, majd az ABC szigetek következnek, ami Csák Attila barátom (80 liter alatt a föld körül) útjuk egyik legszebb része volt. Ez is kb. 2 hét, április közepe.

San Blas, Panama átkelésig kb. 3 hét, április vége.

Várhatóan e terv szerint április végén tudunk átmenni a csatornán.

Panama Galapagos, itt néhány napot töltenénk. Május második fele.

Irány Marquesas. Ez 3000 tmf, min. 30 nap.

Innen megint egy csoda kezdődik, Katit ide csábítom 7-8 hétre, de ide a legdrágább a repülőjegy.

Tahititól Bora Boráig nagyon polinéz ráérő stílusban szeretnék vitorlázni. Tahitire van jelentkező ismerősöm kb. 2 hétre, akkor tovább maradnánk. A további útiterv teljesen rugalmas, terveim szerint október végén jó lenne eljutni Új-Zelandra, ami 2000 tmf. December elején hazajövök és március végén megyek vissza hajót karbantartani és folytatni az utat. Ehhez szintén keresek hajóstársakat, a Polinéz szigetvilág másik felét, Pápua Új Guineát és a többi szépséget ekkorra tervezem.

Érdeklődés:

Tóth Tamásné

totht@budapest.hu

tel: +36 20 925 2825

TT.

Leave a Reply