Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, class 'AGPressGraph\manipulator' does not have a method 'httpsCanonicalURL' in /home/norvikin/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
Feed on
Posts
Comments

El sem akartam hinni, hogy világosban ébredek. Persze tegnap jó sokáig fent voltam, így könnyű az alvás, amivel szerencsére soha nem volt problémám. Mindig kevés idő jutott rá, így minden másodpercet kihasználtam. Mivel tegnap meghiúsult a kijelentkezésem, délelőtt ezt feltétlenül el kell intéznem. Reggel elkezdtem rendezni a könyveimet, a mediterrán pilotokat hátra tettem, de a Kati nélkül ez soha nem lesz perfekt. Reggeli, írtam pár e-mailt és már kapkodnom kellett, el ne késsem az office-t. Most a bejelentkezés kori nagyon kedves hölgy volt szolgálatban, megismert és pillanatok alatt megvolt az alap doksi, már csak a coustom, az immigration és a kapitányság kell. A vámos mikor meglátott szerintem megijedt, mert a bejelentkezéskor nagyon nem értettem amit mond, de most minden nagyon perfektül ment, fizetnem nem kellett. A tegnapi chilei bor jó választás volt, így most megismételtem. Kicsit írnék a hajó "energia mérlegéről". Illés Balázs barátom, aki a Norvikból írja diplomamunkáját Angliában, ezzel kapcsolatban több kérdést tett fel. Alapvetően a napelemek napsütéses időben biztosítják a hajó energia szükségletét. Miután itt szinte midig fúj a szél, erre rásegít egy szélgenerátor, de ez igazán csak 20 csomó felett termel. A hajóban van egy beépített 6kw-s diesel generátor, de ezt az eddigi hajózási területeken nem kellett használnom, csak beüzemeltük. Itt a charter hajók nagy részén is van napelem, mivel kevés a marina, és gyakorlatilag mindenki horgonyoz. Az energia mérlegről annyit, hogy lassan 20 napja nem voltam marinában és míg a kijelentkezésem intéztem egy adag mosást megcsináltam az automata mosógéppel az inverterről és most (este 9)is 70 % felett van az aksi kapacitás. Kettőig elszöszmötöltem a hajón, közben úsztam egyet, "megcsodáltam" horgonyzási stílusát egy Gib See-nek. Mellettem kidobták a horgonyt, kicsit tolattak és leültek ebédelni tízen. Nagyon rossz helyen voltak,ez később kiderült.
Én mára egy kicsit sziget járást terveztem, de ebből du. egy nagy biciklizés lett. Az utóbbi időben keveset sportoltam és bár nem vagyok nagy étvágyú, a pocakom mintha domborodna. Kati szerint ez egy férfinél negatívum, így sportkúrára kell fogni magam. A mai bringázás maximálisan sikerült, mert szokás szerint eltévedtem és visszafelé a tengerparti út helyett a nagyon szép, de meredek hegyi utakra tévedtem. Persze a táj, az emberek lenyűgözőek, de közel 30°-ban az ember a túlélésért küzd. Végül a kifőzdés, ahol már háromszor elbicikliztem, messziről kiabált és mutatta merre van a harbour. Erre szokta mondani Karcsi barátom, szerencse, hogy nem a felderítőknél szolgáltam. Vele rengeteget síeltem, de a 20 éve gyakran látogatott pályán is el tudtam tévedni. A lényeg mindig van nálam térkép. Mire visszaértem a Gib See, össze koccant a szomszéd hajóval, előrébb horgonyzott, most én lettem veszélyben. Rájuk világítottam, azonnal mondták arrébb álnak. Persze ehhez kár volt megvárni a vaksötétet, most újhold van, átmentek az öböl másik felébe. Miután a bringázást túléltem, azonnal úsztam egyet. A víz felfrissített,éhes voltam, ráadásul útközben minden sütödésnél azt fontolgattam mit ennék, de már nem volt kedvem újra kimenni, így "kockáztattam" és olyat főztem ill. sütöttem, mint soha:sült krumplit. Néhány szem krumplim volt, ütöttem hozzá két tükörtojást, fejedelmi volt. Ja, a chilei rose szintén.

TT

Pozicióm: 17°00.20’N 061°45.66’W

One Response to “Hajónapló, 2013.02.09, Antigua, 146-ik nap”

  1. Balázs szerint:

    És a diplomavédésnél fel is tudtam használni az információidat! Köszönettel!

Leave a Reply